La campanya engegada per un jove nord-americà per aconseguir a través de firmes digitals un posicionament de la Casa Blanca davant el procés independentista català, ha obtingut aquesta matinada de dissabte la seva resposta. A través d'un comunicat, els Estats Units mostren la seva comprensió per la petició catalana, però a la vegada no es posicionen ja que consideren que el procés és un "assumpte intern espanyol" i que l'ha de resoldre "el govern i el poble d'Espanya en conformitat amb les seves lleis i la Constitució".

L'encarregada d'emetre la resposta ha estat Caitlin Hayden, portaveu adjunta i assistenta del Secretari de Premsa, la qual ha remarcat en l'escrit que "els Estats Units reconeixen la singular cultura i les tradicions del territori català".

El web de la Casa Blanca té un apartat, 'We the People' ('Nosaltres la gent'), perquè els ciutadans nord-americans plantegin preguntes al govern nord-americà, des de la possible legal·lització de la marihuana fins a la independència de l'estat de Texas. Un jove nord-americà, arran de la darrera manifestació de l'Onze de Setembre, va enviar una pregunta sobre la independència de Catalunya. La proposta va rebre el suport de les 25.000 firmes necessàries per obligar a la Casa Blanca a emetre una resposta.

La resposta sencera de la Casa Blanca:

"Gràcies per la seva petició relacionada amb el poble de Catalunya. Els Estats Units reconeixen la singular cultura i les tradicions del territori català, però considera que la situació de Catalunya és un assumpte intern espanyol. Estem segurs que el Govern i el poble d'Espanya resoldran aquest assumpte de conformitat amb les seves lleis i la Constitució.