La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, considera "normal" que el Govern central espanyol es plantegi portar al Tribunal Constitucional la declaració de sobirania perquè és un estat "antidemocràtic". Forcadell ho va assegurar a Sidamon (Pla d'Urgell), on va tancar la jornada "Política Agrària per a una Catalunya Independent", que va ser organitzada per la sectorial de l'Assemblea al Pla d'Urgell i Pagesos per la Independència. Forcadell considera que és "totalment pervers" que el Govern espanyol s'excusi en les lleis per impedir una consulta a Catalunya. "Cal canviar les lleis perquè la societat avanci", va fegir.

Forcadell va assegurar que és conscient que l'Estat espanyol "utilitzarà tots els seus recursos perquè no puguem fer el nostre procés". "Ells sempre tenen l'excusa de la legalitat i si ens ajustéssim a les lleis, les dones encara no podrien votar", va explicar. La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana considera que "amb aquesta excusa, la societat no avançaria". "Les lleis han d'estar al servei de les persones, no les persones al servei de les lleis, per tant, cal canviar les lleis", va sentenciar.

La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana va afegir que és "pervers" que l'Estat espanyol vulgui prohibir una consulta a Catalunya "perquè ho diu la llei", quan "ells poden canviar la llei però no ho fan". "Això és antidemocràtic", va assenyalar. El govern de la Gran Bretanya, en canvi, va assegurar que sí que és un exemple de democràcia perquè ha permès que Escòcia faci un referèdum sobiranista.

La jornada "Política Agrària per una Catalunya Independent", es va desenvolupar durant tot el dia a Sidamon, perquè és el municipi d'on va sortir la primera de les moltes tractorades que va impulsar Unió de Pagesos per demanar que es concedeixin ajudes al sector. La trobada va servir per tancar el seguit de presentacions de l'ANC al Pla d'Urgell, que s'han fet a municipis com ara Torregrossa, Castellnou de Seana, Vilasana o Bell-lloc d'Urgell.