La Generalitat, a través de la Comissió de Preus de Catalunya, formada principalment per representants del govern català, ha autoritzat per a aquest any un "increment mitjà" del 3,4 % de les tarifes dels serveis de subministrament d'aigua que s'apliquen als ajuntaments catalans. Així consta en un edicte publicat ahir en el Diari Oficial de la Generalitat, contra el qual es pot interposar recurs en el termini d'un mes.

Fonts del departament d'Empresa i Ocupació, del qual depèn aquesta comissió, van assegurar que, en aquest cas, la Generalitat es limita a validar la proposta d'increment que els arriba dels ajuntaments catalans.

La Comissió de Preus de Catalunya és un organisme que autoritza els preus de qüestions com els serveis de subministrament d'aigua, el transport urbà de viatgers o bé les companyies ferroviàries d'àmbit autonòmic. Aquest organisme també té coneixement dels preus subjectes al règim de comunicació prèvia en l'àmbit territorial de la Generalitat, que són els de clíniques, sanatoris i hospitals.