L'escorcoll del domicili a Tarragona de l'exdirector de l'ICS i d'Innova, Josep Prat, ordenat pel jutjat número 3 de Reus, va finalitzar ahir amb la seva detenció, després d'onze hores i mitja i de què la Guàrdia Civil confisqués abundant documentació. Prat va sortir de casa seva a peu, sense emmanillar, custodiat per dos agents de la Guàrdia Civil, i va ser introduït en un vehicle policial camuflat davant la presència de nombrosos mitjans de comunicació, que durant tot el dia van fer guàrdia davant el seu domicili, en el luxós barri dels Músics de Tarragona. La Benemèrita va detenir als seus domicilis a l'exdirector de l'Institut Català de la Salut (ICS) i del holding Innova de Reus, Josep Prat; i l'exdirector del CatSalut i exresponsable de l'empresa Shirota, participada per Innova, Carles Manté.

Tots dos han passat la nit a la comandància de la Guàrdia Civil de Tarragona i passaran a disposició judicial segurament avui, segons van informar fonts de la investigació. Prat i Manté van ser arrestats per ordre del jutjat d'instrucció número 3 de Reus, per suposada estafa i malversació de fons públics, en concret de 838.000 euros que va abonar de manera no justificada el holding reusenc. Prat va passar el dia custodiat per la Benemèrita al seu domicili de l'avinguda Amadeus Mozart de Tarragona. L'escorcoll que la Guàrdia Civil de Tarragona va efectuar al domicili a Tarragona de Josep Prat va durar unes onze hores i mitja, amb els agents ja amb l'ordre de detenció en el seu poder i l'exdirector general d'Innova custodiat en el seu habitatge. Es tracta d'un xalet en una zona residencial, del qual mitja dotzena d'agents es van emportar nombroses bosses de plàstic i caixes amb documents que està analitzant ja l'Institut Armat.

La Guàrdia Civil va efectuar dos escorcolls relacionats amb el cas Innova i dins de l'Operació Cirurgia, un d'ells en el domicili de l'exdirector general d'aquest holding municipal de Reus, Josep Prat, que també va presidir l'Institut Català de la Salut (ICS). Els escorcolls van ser ordenats pel Jutjat d'Instrucció número 3 de Reus, que manté el cas sota secret de sumari.

Operació Cirurgia

En l'esmentada Operació, la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Tarragona investiga els fets denunciats tant davant la Fiscalia de Reus com en el mateix Jutjat d'Instrucció, per presumpta estafa i malversació de fons públics. En l'escorcol efectuat a la seu de la mercantil CCM Estratègies i Salut, a Mataró (Maresme), de la qual és responsable l'exdirector de CatSalut, Carles Manté; i que va finalitzar a primera hora de la tarda, els agents es van emportar "documentació i arxius informàtics", segons les mateixes fonts. A la seu de la societat CCM Estrategies i Salut S.L., els agents buscaven per ordre del jutge documents que avalin que Josep Prat va pagar 838.000 euros amb destí a l'exresponsable del CatSalut Carles Manté a través del holding municipal de Reus Innova. Les factures es van emetre suposadament entre 2007 i 2011 en concepte d'"honoraris" i "consultoria estratègica", de manera que Manté hauria cobrat al voltant de 695.000 euros, que amb l'IVA inclòs suposaven per a Innova una despesa de 838.000 euros.

Prat i Manté havien de declarar com a imputats pel cas Innova el mes d'octubre passat, però els seus advocats van endarrerir la compareixença en coincidir-los amb altres judicis a Barcelona, fins al passat 19 de febrer, quan la jutge la va ajornar sense data per estudiar nova documentació que va presentar el lletrat de Manté, David Rocamora. Aquests mateixos lletrats van forçar que AraReus, que els va denunciar per aquestes irregularitats, hagués de canviar la denúncia per una querella per poder exercir com a acusació particular, com així va fer finalment dimarts, per la qual cosa la jutge de Reus els havia de citar aviat perquè prestessin declaració per aquest cas.