Oriol Pujol, fins ara secretari general de CDC, va voler explicar de primera mà als militants la seva decisió de delegar les seves funcions i seguir de diputat al Parlament després de ser imputat pel cas de les ITV. Pujol va aprofitar per demanar-los que seguissin fent costat al partit, a Artur Mas i a la resta de dirigents convergents. En una carta enviada als militants, Pujol va reiterar la seva innocència i va defensar la reversibilitat de les mesures que havia pres. "Sentireu a dir i a criticar la meva decisió de mantenir l'acta de diputat. Ho faig conscientment, sabent que aquesta és una garantia d'aquesta reversibilitat i reparació necessària que us deia", va dir.

Pujol va subratllar que la seva era una decisió "personal" presa des dels seus principis ètics, i que no pretenia "ampliar ni imposar a ningú". Tal i com va dir en roda de premsa, va argumentar que havia decidit delegar les seves funcions de secretari general del partit i de president del grup parlamentari de CiU atenent el context d'una "enorme complexitat en la gestió del país, amb una creixent desconfiança i descrèdit cap a la política i cap als polítics, i enmig d'un procés històric que ha endegat el país". Va recordar les seves pròpies paraules quan va dir que "res ni ningú, fins i tot a risc de ser injust amb un mateix, ha d'entorpir el procés". "Ningú ha de fer nosa en la transició nacional", va afegir Pujol, motiu pel qual havia decidit fer aquest pas, perquè la seva situació "no pugui ser utilitzada en contra de res ni de ningú", ni tampoc el "joc brut". Ara bé, al mateix temps va defensar que les seves decisions puguin ser reversibles i que, un cop demostri la seva innocència, pugui ser reparat. És per això que manté l'acta de diputat malgrat les crítiques d'alguns partits de l'oposició. Pujol va reconèixer que "res és fàcil", i aquest moment no ho era per a ell, però es va mostrar convençut que "tot és a fi de bé", i almenys ara podrà defensar-se després d'un any de comentaris i afirmacions. "Estic convençut que aquesta oportunitat d'explicar-me permetrà esclarir qualsevol ombra de dubte i, alhora, restaurar la meva honorabilitat", va concloure.

Més reaccions

La vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega, va assegurar que apreciava un "afany populista" en les crítiques d'alguns partits a l'exsecretari general de CDC Oriol Pujol, per haver mantingut l'acta de diputat. Ortega, encara que no va citar cap formació en concret, va considerar que aquests posicionaments feien "molt de mal" i provocaven "un ressentiment de la societat cap als polítics". "Reivindico la política amb majúscules i lamento molt algunes actituds més amb un afany populista", va indicar la vicepresidenta, que es va comprometre a treballar "perquè la gent es torni a enamorar de la política i dels polítics".

Joana Ortega va reiterar que no li agradaven aquests posicionaments d'alguns partits, perquè "el que no es pot fer és alimentar el populisme ni la crispació cap a la política". "Estem en un estat de dret, hem de ser respectuosos amb la llei, transparents", va indicar Ortega, qui va puntualitzar que, no obstant això, "cal partir de la presumpció d'innocència i no de la de culpabilitat".

seu "partidisme excessiu", de les "cada vegada més notòries divergències" entre Convergència i Unió, socis de federació, a l'hora que va acusar els republicans de "no saber estar a l'altura de les circumstàncies". "Aquest procés va agafar vol, siguem honrats, quan el president Artur Mas va decidir agafar les regnes i posar la directa", van apuntar.