El líder de CiU al Parlament, Jordi Turull, va afirmar ahir que l'exsecretari de CDC, Oriol Pujol, va poder aclarir dimarts el contingut d'algunes de les seves converses telefòniques les transcripcions de les quals incloïen errors de traducció del català al castellà, que "tergiversen" el significat original. "Hi ha converses que, tal com havien estat escrites en el sumari, en castellà, no tenien res a veure amb el que es deia originalment en català", va afirmar Turull en una entrevista en Catalunya Ràdio.

El diputat convergent, que relleva temporalment Oriol Pujol com a president del grup CiU al Parlament, va citar un exemple: "En la traducció apareix un "aquí hay para tirar" quan, en la conversa en català, es deia "aquest patirà"". A més, segons Turull, alguns fragments de les converses personals de Pujol s'havien tret de context i s'havien emmarcat en la suposada trama de les ITV. Jordi Turull va mostrar el seu convenciment que, després de la declaració de deu hores d'Oriol Pujol, el jutge li retirarà la imputació per ser part d'una presumpta trama d'adjudicacions irregulars d'estacions d'ITV.

El suport

El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, va assegurar que estava convençut de la "innocència total" del diputat de CiU Oriol Pujol, en el cas ITV. En declaracions a Radio 4, Homs va celebrar que per a Pujol hagués estat "l'oportunitat" per explicar-se després d'un any en què, va assegurar, "se l'ha condemnat públicament".

En aquest sentit, el portaveu del Govern i conseller de la Presidència va lamentar que al fins fa poc secretari general de CiU se l'hagués trobat "culpable" abans del judici. "Això no és bo per l'estat de dret", va afegir el conseller de la Presidència i portaveu del Govern, que va reclamar que es respectés el principi de presumpció d'innocència "en tots els casos".

Per la seva banda, el primer secretari del PSC, Pere Navarro, va assenyalar que s'havia d'aclarir què volia dir el diputat de CiU al Parlament Oriol Pujol quan va assegurar -en la seva declaració- que va mitjançar "per interès públic" en el cas de les ITV. Durant una entrevista a l'emissora RAC1, Navarro va assegurar que "s'ha de veure exactament què significa perquè l'interès públic és molt opinable". "El que hem d'intentar és que s'aclareixi si hi ha hagut algun tipus de mala utilització de la informació o dels fons públics", va afegir el líder del PSC. D'altra banda, Navarro va apostar perquè el procés judicial vagi "ràpid" i va indicar que "evidentment, com sempre" Oriol Pujol tenia presumpció d'innocència.