La Comissió d'Investigació de la Sanitat del Parlament català va aprovar que compareguin 34 persones del món de la gestió sanitària a Catalunya, encara que PSC i CiU es van aliar per vetar algunes compareixences relacionades amb presumptes corrupteles en els casos Innova i patronat de l'Hospital de Sant Pau. En tot cas, estan citats, entre d'altres, els imputats Josep Prat, exdirector de l'Institut Català de la Salut, i Carles Manté, exdirector del CatSalut.

La Comissió d'Investigació de Sanitat del Parlament es va reunir per votar el llistat de compareixences presentat per cadascun dels grups parlamentaris i, com ja va ocórrer en l'anterior legislatura, CiU i PSC van unir de nou els seus vots per impedir la compareixença d'algunes persones vinculades amb entitats que han estat gestionades per un o un altre partit. En canvi, van ser aprovades per unanimitat totes les compareixences pactades entre els sis grups, en les quals figuren alguns imputats o acusats pels casos de corrupció que afecten el sector sanitari, entre d'altres.

Compareixeran en aquesta comissió Ramón Bagó, expresident del Consorci de Salut i Social de Catalunya i de la Corporació Salut del Maresme i la Selva; Xavier Crespo (CiU), exalcalde de Lloret i exgestor de l'empresa pública Centres Mèdics Selva Maresme, o Carles Manté, exdirectiu de la Fundació Privada de Gestió Sanitària de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.

També ho faran Josep Prat, exdirectiu del Consorci de Salut i Social de Catalunya, expresident de l'Institut Català de Salut i exdirector general d'Innova; l'expresident d'Innova, Lluís Miquel Pérez o l'expresident del Consorci de Salut i Social de Catalunya i exalcalde de Reus, Josep Abelló.

L'exconsellera de Salut de la Generalitat Marina Geli, el també exconseller de Sanitat i president de la Fundació de Gestió de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, Xavier Pomés, o l'actual titular del departament, Boi Ruiz, també compareixeran en aquesta comissió d'investigació.

Crítiques als vetos

El veto de CiU i PSC a algunes compareixences va ser criticat per la resta de grups -ERC, ICV-EUiA, PP, Ciutadans i la CUP-, en considerar que "la sociovergència sanitària" pacta per evitar que els dos partits puguin sortir perjudicats per les declaracions.