El PSC ha registrat una iniciativa al Parlament per prohibir que els actes institucionals del Govern i del Parlament incloguin misses o altres actes religiosos, així com que una autoritat religiosa presideixi o copresideixi actes de la Generalitat i de la cambra catalana. Aquesta proposició de llei és una modificació de la llei de Presidència de la Generalitat amb la qual el PSC vol garantir el caràcter aconfessional de l'Estat.

"El Govern practica un nacionalcatolicisme absolutament vergonyós, superat per la història i el nostre sistema democràtic. (...) El Govern i el Parlament últimament ens han convocat a misses catòliques, que són absolutament respectables, però això suposa un gran atemptat contra el caràcter aconfessional de l'Estat i per tant de la Generalitat", va dir el portaveu del PSC, Jaume Collboni.

Els socialistes van expressar així el seu malestar perquè el Govern de CiU "confongui un acte cívic amb una missa", cosa que s'ha evidenciat, segons la seva opinió, en el passat dia de Sant Jordi, "quan només hi va haver missa i no recepció institucional".