Catalunya va constituir ahir el clúster de la indústria de l'automoció, que neix d'entrada amb cinc grans empreses: els dos principals fabricants d'automòbils instal·lats a Catalunya, Seat i Nissan, i les empreses de components Gestamp, Ficosa i Doga. El clúster és una associació amb personalitat jurídica pròpia i sense finalitat de lucre que té entre els seus principals objectius "fomentar la competitivitat" de la indústria de l'automòbil com a motor de l'economia catalana.

Aquesta iniciativa es va presentar durant un acte al qual va assistir el president de la Generalitat, Artur Mas, i que va suposar complir amb una assignatura pendent de la Generalitat des de fa dècades.

El president de la Generalitat, Artur Mas, va assegurar que l'any 1992 es van crear vuit clústers a Catalunya, però cap d'ells dedicat a l'automoció, tot i el pes que té la indústria del motor a Catalunya. Més de vint anys després, Mas va ressaltar que finalment havia estat possible que sorgís aquest nou clúster, que se sumava als altres 22 existents a Catalunya, entre ells el de la motocicleta. El nou clúster vol ser un punt de reunió que incentivi la cooperació entre les empreses del sector.