El Departament de Salut ha tornat a ajornar un pagament a les farmàcies. En aquest cas, es tracta del pagament corresponent a les receptes dispensades al març. Aquesta factura ascendeix a 107,4 MEUR. Fonts de la Conselleria han assegurat que estan treballant per pagar el més aviat possible i confien poder-ho fer a final de mes, tal com va passar a finals d'abril amb la factura corresponent als medicaments del febrer. Amb aquest retard, la Generalitat té amb les oficines de farmàcia un deute acumulat de 301,5 MEUR, ja que els apotecaris també estan pendents de rebre les factures dels medicaments dispensats al novembre i al desembre.

Segons el concert signat entre els farmacèutics i el Servei Català de la Salut (CatSalut), els pagaments a les farmàcies es fan el dia 5 de cada mes. Aquest dilluns corresponia el pagament de la factura de les receptes dispensades al març, però el Departament de Salut l'ha tornat a ajornar.

Es tracta d'una factura que ascendeix a 107,4 MEUR i que fonts del Departament de Salut asseguren que treballen per pagar el més aviat possible, tot confiant que pugui ser a finals de mes. De fet, així va ser el mes passat. A principis d'abril hi va haver un retard en el pagament de la factura corresponent als medicaments del febrer. La Generalitat va pagar aquests 103,5 MEUR el 30 d'abril passat. I al març, Salut va pagar les receptes del gener en dues parts, primer a mitjans de març i després a finals d'aquest mateix mes.

A banda de la factura d'aquest mes, les farmàcies també estan esperant poder cobrar les corresponents als medicaments dispensats al novembre (94,7 MEUR) i desembre (99,4 MEUR). El CatSalut espera poder abonar aquests diners a través d'una línia ICO per a proveïdors per a deutes del 2012 de les comunitats autònomes.