L'home que va aparèixer penjat ahir a l'interior de l'habitatge del qual era a punt de ser desnonat per no pagar el lloguer va ser trobat per la comitiva judicial que anava a dur a terme l'ordre, segons va informar un portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH). Les mateixes fonts van indicar que el desnonament era per lloguer i que el mort, un home de 40 anys d'edat, feia diversos mesos que no podia afrontar el pagament del lloguer de l'habitatge, que està situat al carrer Rosselló de Barcelona, al districte de l'Eixample. La comitiva s'havia traslladat fins a la finca, amb un manyà que va obrir la porta, i en entrar a l'habitatge va ser quan van trobar el llogater penjat. La víctima era un treballador de la televisió autonòmica de Catalunya TV3, segons van confirmar companys de treball del difunt.

La portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), Ada Colau, va declarar que encara que s'estava a l'espera de conèixer més detalls sobre aquest tràgic succés, "que algú es tregui la vida quan el desnonen, pot no ser l'única causa però hi té una relació directa". Va insistir que el desnonament posava les persones en una situació límit que feia que es desesperessin o que embogissin temporalment, i va explicar que, si bé des de la plataforma s'atenien aquests casos, hi havia moltes persones que no entraven en contacte amb ells. Des de la PAH es va demanar que es paralitzessin tots els desnonaments d'habitatge habitual, fossin de compra o de lloguer, com havien fet altres països de l'entorn com Grècia, França o Itàlia. "L'increïble és que a Espanya no s'hagi decretat aquesta moratòria quan hi ha milers d'habitatges buits i milers del banc dolent, el SAREB, que és propietat semipública, i molts s'estan espatllant", van assenyalar fonts de la PAH.

Concentració desconvocada

Arran d'aquest succés, la PAH havia convocat en un primer moment una concentració per demanar la fi dels desnonaments per motius econòmics i que el govern assumeixi la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) en aquest sentit. No obstant, la convocatòria que s'havia de celebrar avui al vespre finalment va ser suspesa perquè, segons va poder saber la PAH, el suïcidi "també estava relacionat amb causes extraeconòmiques".