Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) va assegurar que ni el partit ni la Fundació CatDem "mai" no s'havien lucrat ni del Palau de la Música ni de les institucions que en depenien. Així va reaccionar CDC, a través d'un comunicat, a l'escrit del fiscal anticorrupció Emilio Sánchez Ulled.

Per a CDC, "la Fiscalia planteja una relació, que qualifica de criminal, entre Ferrovial i CDC en relació amb l'obra pública que és falsa i que no s'acompanya de cap prova que acrediti l'existència d'adjudicacions fetes ni de manera irregular ni il·lícita".

El partit que lidera el president de la Generalitat, Artur Mas, denuncia que la xifra de 6,6 milions d'euros suposadament rebuda il·lícitament per CDC se sustenta en "elucubracions i meres conjectures" sense "incorporar cap prova". Tant CDC com la Fundació CatDem -prossegueix la nota- es defensaran "de totes i cadascuna de les acusacions falses substanciades en aquest escrit", oferint sempre "absoluta predisposició" davant la justícia per clarificar tots els fets que s'imputen. CDC recorda igualment que es tracta d'un escrit del fiscal i que no és una sentència ni tan sols una mera conclusió provisional de la instrucció, que haurà de fer al seu moment el magistrat instructor del cas.

Per la seva banda, el diputat d'ERC Oriol Amorós va afirmar que confiava que CDC donés explicacions "oportunes" i "com més aviat millor", sense reclamar qui havia de donar-les, sobre les "greus" acusacions de la fiscalia en el cas Palau que, no obstant això, no afectaven el pacte de legislatura entre les dues formacions. "CDC sabrà donar explicacions al nivell i en el marc oportú" i si no ho fa "haurà d'exigir-les" perquè amb l'actual situació econòmica "no pot ser que ni un sol un euro no vagi on ha d'anar", va afirmar Amorós en declaracions als periodistes a la seu del partit. El portaveu adjunt del PPC al Parlament, Santi Rodríguez, va reclamar la compareixença del president de CDC i de la Generalitat, Artur Mas, al Parlament per explicar el presumpta "finançament irregular" del seu partit. Rodríguez va afirmar que l'escrit de la Fiscalia Anticorrupció apuntava de forma "clara" a una possible "finançament irregular" de CDC i, en aquest sentit, va apel·lar al dret dels ciutadans "a saber". Rodríguez, que va recordar que el PPC ja havia sol·licitat la compareixença de Mas quan es va fixar una fiança de tres milions d'euros a CDC per aquest cas, va instar ERC a no vetar-la com va fer en aquella ocasió i facilitar així les explicacions en seu parlamentària.

Més reaccions

ICV considera que l'escrit de la Fiscalia Anticorrupció sobre el finançament irregular de CDC a través del Palau de la Música evidencien que el president de la Generalitat, Artur Mas, "té la corrupció a casa seva" i va demanar la seva compareixença al Parlament d'"una vegada per totes". El portaveu del PSC al Parlament, Maurici Lucena, també va urgir al president català i líder de CDC, Artur Mas, a donar explicacions a la cambra catalana en relació amb les acusacions de la Fiscalia, ja que estava "en qüestió el prestigi de la Generalitat".

Per la seva banda, Ciutadans (C's) va exigir a CDC que assumeixi les seves responsabilitats pel cas Palau i també va reclamar la compareixença de Mas al Parlament perquè expliqués als ciutadans si aquesta formació s'havia finançat "irregularment".