Dirigents de la direcció d'Unió han incrementat avui el seu malestar cap al seu soci de federació, després de les crítiques de CDC cap a Josep Antoni Duran i Lleida en el marc del procés sobiranista a Catalunya, fins a tal punt que alguns d'ells han suggerit al seu líder que deixi de ser secretari general de CiU.

Diputats, senadors i membres de la direcció com Montse Surroca, Eva Parera, Benet Maimí o Toni Font han escrit missatges en els seus comptes de Twitter molt crítics amb el partit d'Artur Mas (CDC), en el Consell Nacional del passat cap de setmana del qual van advertir a Duran i Lleida que "no es poden anar generant dubtes" durant el procés cap a la consulta sobiranista i que ERC no és un adversari de CiU, tal com havia dit el líder d'UDC.

La primera a expressar el profund malestar entre els col·laboradors de Duran, que va dir recentment sentir-se amenaçat, ha estat la diputada al Congrés i membre de la Permanent d'UDC, Montse Surroca, qui ha afirmat: "El més fàcil per a CDC és convertir Duran en un boc expiatori. Això no és correcte!".

A continuació ha escrit: "Amb (Josep) Sánchez-Llibre creiem que davant les crítiques de CDC Duran hauria de plantejar-se seriosament el seu paper com a secretari general de CiU".

En aquest punt, la senadora i portaveu adjunta de CiU en la Cambra Alta, Eva Parera, ha comentat que si bé Duran "diu el mateix que Mas", "el Consell Nacional de CDC dubta del seu compromís", davant el que creu que Duran "hauria de dir prou i deixar la secretaria general de CiU".

Més lluny ha anat un altre membre de la direcció d'Unió, Benet Maimí, que ha assegurat que "més val que Duran deixi la secretaria general de CiU i es dediqui cent per cent a UDC", perquè quan "es preocupa de CiU" davant enquestes que donen la victòria a ERC per damunt de CiU, després "CDC li ho reprotxa".

El vicesecretari general d'Unió Democràtica de Catalunya, Antoni Font, en veure tots aquests comentaris, molt comentats en les xarxes socials pels militants democratacristians, ha escrit en Twitter per tancar la polèmica: "D'acord... de tot en parlarem en la pròxima Permanent d'Unió, però no en fem un debat públic".

Així les coses, en la pròxima reunió de la Permanent estarà a sobre la taula la possibilitat que Duran i Lleida deixi les seves màximes responsabilitats al capdavant de CiU, cosa que pot obrir un procés de fortes tensions entre CDC i UDC.