L'advocat Rubén Romero -que representa l'extreballador de Método 3 que va gravar la conversa de la líder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, amb l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola- va assegurar ahir en una entrevista a Catalunya Ràdio que Sánchez-Camacho sabia que s'estava enregistrant la conversa al restaurant La Camarga. Romero va defensar que la trobada es va gravar legalment i que, per tant, la denúncia presentada per la líder del PPC és falsa: "És bastant estrany que vagi a menjar a un restaurant i em di?guin: "Miri, vindrà un senyor que és assistent seu, jo li pago el menjar". Em posaria una mica nerviós perquè preguntaria: Quin assistent, qui el paga i com és això?", va assegurar.

L'advocat de l'extreballador de Método 3 Àlex Borreguero va afirmar que el seu client va pagar el dinar en nom de l'agència de detectius. Aquesta versió es contradiu amb la que ha donat el Partit Popular Català, que manté que va fer la reserva i va pagar el dinar d'Alícia Sánchez-Camacho i María Victoria Álvarez al restaurant La Camarga.

El procés

El PP Català manté la denúncia que va interposar el passat 13 de febrer davant el Cos Nacional de Policia i que va donar origen a les investigacions judicials sobre la presumpta trama d'espionatge a Catalunya, al marge de l'acord assolit amb l'agència de detectius Método 3 en la causa civil. La líder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, va pactar amb Método 3 retirar la seva demanda civil i va renunciar a emprendre accions penals per la gravació que aquesta agència de detectius va fer de la seva conversa amb l'exnòvia de Jordi Pujol Ferrusola, mentre que l'agència va reconèixer que va causar el dany reclamat, segons es va saber dimecres. Segons van explicar fonts del PPC, malgrat aquest pacte, la denúncia que es va efectuar davant la policia seguia endavant, "salvaguardant els termes de l'aplanament al contingut de la demanda civil", per la que Método 3 reconeix les gravacions il·legítimes, la seva difusió i les diverses responsabilitats en els fets.

El PPC entén que la investigació via penal continua a totes les seves derivacions, per la qual cosa aquest partit ha encarregat als seus serveis jurídics la seva ratificació amb l'adaptació a les circumstàncies processals actuals. D'una altra banda, les fonts consultades van subratllar que es reserven les accions legals oportunes contra tots aquells que difamin i calumniïn els membres i representants del PPC en el transcurs d'aquest procés. Els populars puntualitzen així la seva posició després que la líder del PPC pactés amb Método 3 retirar la seva demanda civil per la gravació que aquesta agència va fer de la seva conversa amb l'exnòvia de Jordi Pujol Ferrusola al restaurant barceloní La Camarga, mentre que l'agència va reconèixer que va causar el dany reclamat i es va comprometre a abonar una indemnització de 80.000 euros.

Dijous Método 3 va anunciar que havia emprès un procediment penal contra els seus extreballadors per haver difós la gravació del dinar de la presidenta del PPC i va negar haver realitzat cap gravació il·legal al restaurant La Camarga. L'agència de detectius va afirmar que l'únic que ha reconegut en el pacte era "la falta de diligència en la custòdia de la documentació", el que comportava un acord amb Sánchez-Camacho.