El primer secretari del PSC, Pere Navarro, considera que algunes de les entitats que el govern català ha escollit per participar la setmana que ve a l'acte de constitució del Pacte Nacional pel Dret a Decidir ho faran "a contracor" i només per "no ser assenyalades com a antipatriotes".

Navarro considera "incomprensible" i una "falta de respecte" per part del govern de la Generalitat implicar aquestes entitats "per un tema com aquest, sense saber exactament quin camí i quins objectius té el Pacte Nacional".

El PSC no participarà en el Pacte Nacional pel Dret a Decidir, que es constituirà formalment dimecres que ve dia 26, per considerar que peca de falta de neutralitat, ja que "pressuposa que la consulta de la independència llançarà un resultat afirmatiu".

Respecte a la participació d'entitats a l'acte de dimecres que ve, Navarro afirmat que "hi ha entitats que aniran a aquesta reunió a contracor, perquè ningú no les pugui assenyalar si es queden fora". "Aquesta és la situació que viu avui Catalunya, amb dos móns, un que està a la llum pública i un altre que no s'expressa públicament. Nosaltres volem trencar aquesta dinàmica", afegeix

Crítica de Casals a Foment

D'altra banda, la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, va restar ahir importància al fet que Foment del Treball no participi en el Pacte nacional pel dret a decidir, ja que, segons la seva opinió, aquesta patronal representa un sector empresarial poc dinàmic i ancorat en el passat. En una entrevista en Catalunya Ràdio, Casals va destacar la importància quepatronals i sindicats també formin part d'aquest procés, en el qual sí que participaran, ha assegurat, empresaris d'èxit que no temen el sobiranisme. "Existeix una relació molt forta entre aquells empresaris més dinàmics i més d'èxit en la competència internacional i el sobiranisme, i en canvi aquelles empreses i empresaris que han quedat enganxats en aquella cosa una mica antiga del mercat espanyol, que són més reticents", va dir.