La difusió mitjançant les xarxes socials d'un fragment d'una conversa gravada al restaurant La Camarga ha posat en un embolic la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho. La dirigent popular revela, entre d'altres assumptes, la seva influència amb un fiscal així com dels seus contactes en els cossos policials, fruit de la seva etapa com a responsable d'Interior. Això, segons ella, li va permetre saber abans que ningú els detinguts de l'operació Pretòria. En els darrers dies, han estat nombroses les crítiques que ha rebut i que fins i tot prefiguren el final de la carrera política de l'actual líder del PP català.

L'existència d'aquesta gravació era coneguda en cercles polítics i de mitjans de comunicació des de feia setmanes, entre d'altres ?mo?tius, la mateixa Camacho s'havia encarregat d'assegurar-se que no es donaria a conèixer. A mitjans de juny, es feia públic un pacte entre Sánchez-Camacho i l'agència de detectius Método 3, que va fer la gravació, perquè a canvi de 80.000 euros, la dirigent popular retirava la denúncia i l'empresa admetia el dany causat. L'acord també preveia que ningú podria conèixer el contingut de la gravació.

El detonant

Aquest pacte ha estat el detonant. Va ser llavors quan el mitjà digital La Directa ja en va fer difusió sense fer pública la gravació. Després que saltés a les xarxes socials, diversos mitjans es van atrevir a reproduir-ne fragments. D'aquesta manera, el programa Migdia8TV, que presenta Ruth Jiménez, ha revelat fragments de la gravació tot i les advertències de Camacho, que ha assegurat que demandaria tots aquells mitjans que ho fessin. La líder del PPC, en un principi, va parlar de demandar "digitals", tot i que avui, en roda de premsa, ho ha fet extensiu a qualsevol tipus de premsa.

La dirigent popular ja ha començat a sentir la pressió. Per això, va estar a la defensiva durant una roda de premsa convocada al Parlament. Camacho volia evitar el tema però al final va haver de respondre una desena de preguntes sobre la qüestió. La dirigent popular, que havia convocat la compareixença per valorar la cimera pel Dret a Decidir, va haver de repetir diversos cops que "és una conversa privada". En aquest sentit, va recordar que "hi ha unes mesures cautelars que prohibeixen la seva publicació". Preguntada per les conseqüències de publicar la conversa, Camacho va recomanar "parlar amb els seus assessors jurídics, no cal que li recordi les seves responsabilitats".

"Joc brut"

La federació de Convergència i Unió (CiU) considera que la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha de donar explicacions "després de les informacions que revelen el seu interès en perjudicar la federació", com recollia el digital e-noticies. Convergència i Unió denuncia "des de fa temps una estratègia de joc brut contra la federació". Això queda palès, diuen, "després de fer-se públics fragments de la conversa enregistrada al restaurant La Camarga". "Alícia Sánchez-Cama?cho admet que té interès en perjudicar CiU i assegura que compta amb un fiscal de confiança, aquesta sospita es pot confirmar", afegien.

També en el seu entorn comencen a constatar que el dinar de La Camarga ha fet molt mal a la imatge pública de la dirigent popular. La seva indiscreció i la seva ambició li poden passar factura. Les xarxes socials han acabat embolicant Alícia Sánchez Camacho.