La Fiscalia demanarà avui al jutge que investiga el suposat cas d'espionatge a la líder del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, que no arxivi la instrucció i segueixi endavant amb les indagacions, malgrat l'acord entre la dirigent política i l'agència de detectius Método 3 per tancar el cas. Segons va informar la Fiscalia en un breu comunicat, els fiscals del cas, Emilio Sánchez-Ulled i Fernando Bermejo, presentaran davant el titular del jutjat d'instrucció número 14 de Barcelona un escrit en el qual demanen que es mantingui oberta la investigació sobre aquest cas d'espionatge.

La Fiscalia de Barcelona plantejarà aquesta petició després que l'informe elaborat per Sánchez-Ulled i Bermejo, en el que sostenien que la condició de senadora d'Alícia Sánchez-Camacho, considerada membre d'una alta institució de l'Estat, permetria seguir investigant el cas d'espionatge de Método 3, ha comptat amb l'aval de la Fiscalia General de l'Estat. Sánchez-Camacho i l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola María Victoria Álvarez van presentar el passat 19 de juny un escrit al jutjat per retirar-se com a acusació particular de la causa després d'un pacte econòmic amb l'agència Método 3, que va admetre la seva responsabilitat en la gravació del dinar privat que totes dues van mantenir al restaurant La Camarga de Barcelona.

Informe jurídic

Després d'aquest acord, els fiscals Ulled i Bermejo van elaborar un informe jurídic en el qual obrien la porta a què el cas pogués seguir obert, tenint en compte la condició de senadora de Sánchez-Camacho, que també és diputada al Parlament, en entendre que un delicte comès en contra seu podria tenir el caràcter d'"interès públic" que justificaria la seva intervenció. En l'informe, la fiscalia sostenia a més que la investigació seguia tenint interès per poder descobrir qui va encarregar la gravació del dinar.

Segons la Fiscalia de Barcelona, el Fiscal General de l'Estat els ha remès un escrit en el qual considera "ajustat a dret" l'informe elaborat per Ulled i Bermejo per demanar que es continuï investigant el cas i els autoritza presentar-lo al jutjat, cosa que faran aquest matí.