La delegada del Govern a Catalunya, Llanos de Luna, es traslladarà pròximament a la residència oficial que té la Delegació a Barcelona per "motius de seguretat", un any i mig després d'haver accedit al càrrec , segons van confirmar fonts d'aquesta institució.

En un context d'intens debat sobiranista a Catalunya, els cossos de seguretat de l'Estat han aconsellat a la delegada ubicar la seva residència habitual a la casa que l'Estat va comprar el 1977 al barri barceloní de Pedralbes, i en la qual ja van residir delegats anteriors com Ferran Cardenal, Miquel Solans, Julia García-Valdecasas o Susana Bouis. El socialista Joan Rangel, predecessor en el càrrec de Llanos de Luna, va mantenir la seva residència privada a Caldes d'Estrach encara que no va deixar les mesures de seguretat habituals al càrrec.

La residència de la Delegació, una casa dels anys 50 que en fa nou que no és habitada, tindrà un "condicionament mínim" perquè sigui ocupada per una família, però no hi haurà obres de remodelació i la piscina del jardí quedarà en la mateixa situació que actualment, coberta amb una lona, perquè no serà utilitzada.