Molts ciutadans han celebrat la definitiva arribada de l'estiu, un estiu que s'ha fet esperar després d'un mes de juny refrescant, el més fred des del 1992. Finalment s'han registrat les altes temperatures pròpies d'aquesta època, sent aquest el cap de setmana més calorós en el que va d'any. Les platges s'han omplert de gom a gom i s'ha pogut començar a gaudir de les piscines, que aquests dies espantaven la clientela amb la fredor de les aigües. Les comarques de Lleida i les Terres de l'Ebre és on més s'han enfilat els termòmetres. A Alcarràs i Seròs, al Segrià, es van assolir dissabte màximes de 36,7 i 36,5 graus, i a Vinebre, a la Ribera d'Ebre, s'ha arribat als 35,1 graus aquest diumenge.

Per fi arreu de Catalunya s'han vist les platges plenes, i sobretot les piscines municipals, on l'estrena del mes de juny va ser fluixa. I és que les temperatures el mes passat, el juny més fred des de 1992, feia enyorar un estiu que s'ha fet esperar i que gairebé ha arribat de cop al país. Aquest cap de setmana s'ha notat l'onada de calor que afecta 23 províncies de l'estat espanyol, tot i que més lleugerament que en altres punts de la península, i que també ha obligat a Catalunya a activar l'Avís de Risc per Calor aquest dissabte i diumenge.

Les temperatures més elevades s'han registrat a les comarques de Lleida. Segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya, al Segrià, aquest dissabte, els termòmetres es van enfilar a màximes de 36,7 a Alcarràs o 36,5 a Seròs. També a les Terres de l'Ebre, en concret a la comarca de la Ribera d'Ebre s'han registrat aquest diumenge les temperatures més altes del país, amb una mitjana de 34,9 i màximes de fins als 35,1 a la població de Vinebre.

Amb la previsió que la calor comenci a remetre, des de Protecció Civil s'insisteix en recomanar que s'eviti l'exposició directa al sol fins a les 20:00 hores. També es donen consells com controlar la temperatura dins dels habitatges, protegir els col·lectius més vulnerables, els nens i els avis, o practicar activitats físiques d'esforç a l'aire lliure. A les comarques més afectades per les altes temperatures s'han reforçat les mesures de prevenció d'incendis forestals