El que va ser director gerent de l'hospital de Sant Pau de Barcelona entre 2004 i 2007, Jordi Colomer, va assegurar ahir que quan havia arribat al centre hospitalari aquest era "ingovernable" i va assegurar: "em vaig deixar les pestanyes", per intentar arreglar la situació. Colomer, que està imputat en la causa que investiga l'encariment de les obres del nou hospital de Sant Pau, va comparèixer davant la comissió parlamentària d'investigació sobre la sanitat pública catalana.

L'exdirector de l'hospital va assegurar que quan va accedir al càrrec es va trobar que "la institució tenia un problema greu de governabilitat interna", cosa que havia posat en coneixement del llavors president de la Generalitat, José Montilla, i la consellera de Sanitat, Marina Geli, als quals va assegurar que havia demanat recursos per poder redireccionar la situació. Colomer ja va declarar el passat dia 3 davant del jutge que investiga les suposades irregularitats en el sobrecost de les obres del nou centre que en el procés hi va haver caos i desorganització, encara que va descartar que es produïssin il·legalitats. Colomer comparegut davant del jutge com a imputat pels delictes de prevaricació i malversació en relació amb una investigació sobre l'encariment de 38,5 milions d'euros i l'adjudicació directa per valor de 105 milions d'euros en les obres del nou Hospital de Sant Pau, que es van executar en quatre fases, licitades entre octubre de 2000 i maig de 2006 i que van concloure el 2009.

Més declaracions

L'expresident de la Fundació Gestió Sanitària (FGS) de l'Hospital de Sant Pau i exconseller de Sanitat i d'Interior, Xavier Pomés, va acusar el Protectorat de Fundacions del Departament de Justícia de la Generalitat d'"incompetència" i de no tenir "ni idea" de com fer la seva feina. Xavier Pomés també va comparèixer davant la comissió parlamentària d'investigació sobre la gestió en l'àmbit sanitari. Pomés va acusar el Protectorat d'"irresponsabilitat absoluta", d'"incompetència total" i de "marejar" la fundació de Sant Pau amb reiterats requeriments.