El PPC i Ciutadans portaran sengles proposicions de llei al Parlament en el ple de la setmana que ve per demanar que es compleixin les sentències judicials que estipulen que el castellà també ha de ser llengua vehicular a les escoles catalanes. Aquestes dues iniciatives demanen modificar la llei d'Educació catalana, es debatran de manera conjunta i totes dues parteixen amb les esmenes a la totalitat de CiU, ERC, PSC i ICV-EUiA.

El ple de la setmana que ve també debatrà la proposició de llei de l'eradicació de l'homofòbia, la lesbofòbia i la transfòbia. La proposició de llei per garantir la igualtat i la no-discriminació per raó d'orientació sexual o identitat de sexe pretén aconseguir "l'eradicació" de l'homofòbia, la transfòbia i la lesbofòbia. El text ha estat impulsat conjuntament per ERC, PSC, ICV-EUiA i la CUP, i es preveu que tiri endavant perquè només el PPC hi ha presentat una esmena a la totalitat.

El text preveu impulsar un conjunt de polítiques públiques per fomentar la formació i el coneixement envers aquests col·lectius i assegurar la "sensibilització" en contra de comportaments discriminatoris.