Els Mossos d'Esquadra han identificat i imputat un veí de Coll de Nargó de 60 anys com l'autor de la sostracció d'un fòssil d'un dinosaure de fa 70 milions d'anys del jaciment arqueològic d'aquesta localitat. Segons que va informar la policia autonòmica, encara que l'home va decidir tornar anònimament el fòssil, que té un valor incalculable, l'han denunciat per un furt de patrimoni històric. La investigació l'ha dut a terme la Unitat Central de Robatoris amb Força i Patrimoni Històric dels Mossos, que després de les seves indagacions ha identificat aquest veí de Coll de Nargó, de nacionalitat espanyola, com a presumpte autor del furt, amb què donen per finalitzat el cas després que el passat 26 de juny l'autor del robatori restituís anònimament la peça sostreta.

El fòssil, que correspon a una cria de vertebrat de fa 70 milions d'anys, va ser sostret el passat 29 de maig del jaciment. Segons que ha informat la policia catalana, les primeres sospites i evidències obtingudes durant la investigació ja apuntaven a la possible autoria de l'imputat, però l'estratègia policial va decidir donar prioritat a la recuperació de la peça sostreta en les millors condicions possibles.

Durant les diverses entrevistes mantingudes amb l'aleshores investigat va ser informat de la importància històrica de la peça sostreta i de la necessitat que fos restituïda sense danys.