La Conferència Episcopal Tarraconense (CET) s'ha mostrat preocupada per la difícil situació econòmica en la qual es troben molts centres educatius catalans pertanyents a l'escola cristina a causa del "clarament insuficient concert" i a l'efecte de la crisi en les famílies.

Els bisbes que conformen la CET, reunida a Vic, van expressar ahir la seva inquietud per aquesta situació després d'escoltar l'informe sobre el moment actual de l'ensenyament i de l'escola cristiana a Catalunya, elaborat pel secretari general de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, Enric Puig.

"Els bisbes s'han mostrat preocupats per la delicada situació econòmica en què es troben moltes de les escoles, amb un concert educatiu clarament insuficient i amb importants dificultats afegides a causa de la greu crisi econòmica per la qual passen moltes famílies", assegurava el comunicat que va elaborar la Conferència Episcopal sobre la reunió.

Treball realista

Els alts prelats van animar la Fundació Escola Cristiana a "continuar treballant de manera realista i amb esperança, fent costat a les persones i les escoles, amb fidelitat a la seva identitat cristiana". La reunió de la Conferència Episcopal Tarraconense va estar presidida per Monsenyor Jaume Pujol Balsells, arquebisbe de Tarragona, i va comptar amb la presència de tots els seus membres, amb l'excepció del bisbe electe de Tortosa, Monsenyor Enric Benavent.

La CET, constituïda el 1969, està integrada per bisbes de la província eclesiàstica Tarraconense i de la província eclesiàstica de Barcelona, i es reuneix per estudiar els problemes comuns de les deu diòcesis i per coordinar les activitats pastorals.