Les Plataformes d'Afectats per la Hipoteca de Catalunya (PAH) van refermar ahir en una assemblea a Tàrrega la voluntat de no convertir-se en partit polític ni implicar-se directament en política, tot i mantenir-se actives en els moviments socials. Una quarantena de plataformes d'arreu del país van participar a la trobada mensual, aquest cop a l'Urgell.

El col·lectiu planteja pel curs vinent aconseguir l'alliberament de més blocs de pisos, propietat dels bancs, per tal d'allotjar-hi famílies desnonades. Actualment n'hi ha 13 d'ocupats en tot el país, encara que les PAH van assegurar que aquest nombre augmentarà. Uns 150 membres de les Plataformes d'Afectats per la Hipoteca de les diferents comarques catalanes es van reunir a l'Espai MerCat de Tàrrega, on van debatre les línies d'acció a seguir a partir d'ara després d'un curs marcat sobretot pel desenvolupament dels escarnis contra els líders polítics.

La portaveu de la PAH Urgell-Segarra, Mònica Guerrero, va assegurar que "molts partits han demanat suport a la PAH i han intentat que es politizi" però el col·lectiu "no ha volgut entrar en això", com ja va confirmar aquest divendres la portaveu Ada Colau. Per Guerrero, el moviment més important dels propers mesos serà "l'obra social de la PAH que ja ha aconseguit l'expropiació de 13 vivendes d'entitats bancàries".