Una forta tempesta que va va caure la nit de dissabte a Lleida va deixar nombrosos baixos inundats en diferents barris de la ciutat com la Bordeta, Cappont, o Universitat. Al carrer Acadèmia es va viure una de les escenes de més tensió, ja que l'aigua va baixar de sobte pel carrer Manel de Palacios i Templaris i va inundar la cruïlla que els uneix omplint d'aigua els pàrquings subterranis, restaurants, establiments i una benzinera. D'altra banda, sota el pont de Pardinyes hi van quedar atrapats diversos cotxes.

El efectes de la tempesta també van afectar el fals sostre d'un basar xinès instal·lat a l'antic hotel Ilerda, a l'L-11. El temporal va provocar que es desprengués part del fals sostre, la qual cosa va generar que l'interior de l'establiment s'omplís d'aigua. Els Bombers de la Generalitat van desallotjar l'edifici per comprovar si la tempesta havia afectat l'estructura de l'immoble.

També es van registrar incidències a les infraesctures de la ciutat. En aquest sentit, a l'estació de Lleida només hi va haver una via operativa. Ahir, van romandre tallades les línies R12, R13 i R14 de trens regionals i mitja distància.

Segons va informar Protecció Civil, entre les deu de la nit i les cinc de la passada matinada s'havien rebut 405 trucades relacionades amb la pluja, la majoria des de la demarcació de Lleida. La tempesta va deixar fins a 77 litres per metre quadrat en dues hores a la capital del Segrià, la qual cosa va provocar diversos talls intermitents del subministrament elèctric -uns 2.700 abonats d'Endesa es van quedar sense llum-.

Des del Servei Meteorològic de Catalunya apunten que l'inici d'aquesta setmana continuarà amb inestabilitat i tempestes.