El portaveu del Govern, Francesc Homs, va afirmar que des de l'executiu es respecta qualsevol decisió judicial, encara que, segons el seu parer, existeixen algunes "contradiccions" en el procés del cas del Palau de la Música que esquitxa a CDC.

Després de la reunió de l'executiu català, Homs va defensar que la tesi del jutge entra en "contradicció" amb l'escrit tramès al magistrat per part del Palau de la Música i l'Orfeó Català, institucions perjudicades per l'espoli, en el que exclouen a Convergència del cas. Homs va afirmar que l'acte del jutge no inclou fets provats que CDC s'hagi lucrat de la trama del Palau de la Música.

El portaveu del Govern i dirigent de CDC va expressar el seu desig que el procés judicial acabi aviat i hi hagi una sentència, per poder així "treure's de sobre" la sensació que pot anar augmentant a la societat que "tot està empantanegat" i de la qual ni el Govern ni CDC no "volen ser part actora". Francesc Homs va explicar que el seu executiu està disposat a donar "totes les explicacions que calguin" sobre el cas Palau i, en aquest sentit, va recordar que el president de la Generalitat i de CDC, Artur Mas, compareixerà en el Parlament el pròxim 31 de juliol, complint amb la petició que li van fer els grups.

Després de fer un breu ?al·legat a favor de la transparència, Homs va assegurar que els ?mecanismes de control en ?l'adjudicació pública funcionen "ara i abans" i va ?recordar que l'anterior ?govern del tripartit va fer una auditoria en aquest àmbit i "no va trobar res".