Els grups de l'oposició van exigir a Mas que doni explicacions del cas Palau i depuri responsabilitats, i van criticar que el Palau de la Música renunciï a acusar CDC.

jaume collboni

portaveu del psc

Cada dia que avança fa bona l'afirmació del president Maragall quan parlava del 3%, tot i que anem descobrint que era un 4%"

El PSC va manifestar ahir que Pasqual Maragall es va quedar curt en acusar CDC de cobrar "un 3%" de comissions en l'adjudicació d'obra pública, i va demanar la màxima transparència i que Mas comparegui. "S'ha de saber tota la veritat i s'han de tornar tots els diners públics", va afirmar el portaveu, Jaume Collboni.

marta rovira

secretària general d'erc

Depurar les responsabilitats és una exigència intrínseca per a qualsevol actor polític"

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, va instar CDC a depurar "les responsabilitats que consideri" i va afirmar que el procés obert cap al dret a decidir i la construcció d'un nou Estat fa necessari ser "més exigents" amb el sistema democràtic i, per això, Esquerra reclama a CDC que ofereixi totes les explicacions.

enric millo

portaveu del ppc

Estem parlant de conclusions a les quals arriben els fiscals i el jutge. No es pot comparar amb cap altre cas"

Millo va exigir a Mas que "no esperi el 31 de juliol" i comenci a explicar "quines mesures prendrà" i "qui assumirá responsabilitats politiques". A més, va afirmar que la situació "no es pot comparar" amb el cas Bárcenas perquè considera que no es tracta "d'acusacions d'un corrupte".

joan herrera

president d'icv-euIA AL PARLAMENT

No pot ser que CiU vingui amb la cantarella de sempre"

ICV-EUiA va exigir explicacions "extra" a CDC i va reclamar l'assumpció de responsabilitats i no simplement un "no en sabíem res". A més, van afirmar que "quan el Palau no acusa aquells que han degradat la seva imatge, afecta la seva pròpia credibilitat i honorabilitat".

albert rivera

president de c's

Aquí hi ha d'haver responsables polítics. I Mas ens els ha de dir"

C's va reclamar a Mas que canviï d'estratègia vers la justíciai també demanarà la compareixença del patronat de la fundació de l'Orfeó Català al Parlament perquè expliqui "per què exonera CDC" del cas Palau.

quim arrufat

diputat de la cup

Estem parlant de com van utilitzar el Palau com a intermediari per cobrar comissions il·legals"

La CUP va criticar que CDC hagi intentat "enredar" sobre el cas assenyalant que ningú es va lucrar de fons del Palau i va demanar explicacions després que s'hagi tancat la instrucció.