Esther Quintana, la dona que va perdre un ull presumptament per una bala de goma disparada pels Mossos d'Esquadra en la vaga general del 14-N, va dir ahir que desconfiava "totalment" de la investigació que realitza Interior i va demanar que una altra entitat indagués què va succeir aquell dia.

En roda de premsa, Quintana va valorar que el Departament d'Interior hagi apartat de la unitat antiavalots a set mossos per ocultar que el 14-N havien disparat una salva sense projectil prop d'on es trobava, encara que va assegurar que les noves revelacions del conseller Ramon Espadaler li generaven "inseguretat, perquè és el mateix cos policial el que fa la investigació". En aquesta línia, Quintana es va preguntar "com puc estar segura que no s'han manipulat proves?". D'altra banda, un vídeo que van gravar les càmeres de seguretat d'una entitat bancària corrobora la versió que va donar Ester Quintana sobre la ruta que va seguir el 14-N moments abans de perdre un ull. Segons van informar fonts pròximes al cas, el titular del jutjat d'instrucció número 11 de Barcelona, Francisco González Maillo, disposa d'un vídeo, que havia estat lliurat a les parts, en què s'identifica Quintana i un acompanyant caminant tranquil·lament pel passeig de Gràcia, en direcció a la plaça Catalunya.

Per la seva banda, els sindicats dels Mossos d'Esquadra van carregar contra el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, de qui fins i tot havien arribat a demanar la seva dimissió per apartar de la unitat antiavalots set agents. Acusen Espadaler d'ordir una "maniobra" per "diluir responsabilitats polítiques".