El primer secretari del PSC, Pere Navarro, va descartar ahir que comparegui davant el Parlament per donar explicacions sobre la trama d'espionatge polític vinculada a l'agència de detectius "Método 3" en considerar que la seva compareixença no tindria cap utilitat.

Navarro va respondre d'aquesta manera a la petició de CiU i PP que comparegui a petició pròpia aquesta pròxima setmana, després de la imputació en el cas de la gerent del PSC, Lluïsa Bruguer, i la confiscació del seu ordinador a la seu del partit. Segons va destacar Navarro en declaracions als periodistes a Malgrat de Mar (Maresme), el PSC va donar tota la documentació requerida en el seu moment per la Justícia i no és necessari donar més explicacions.

"No sé què aportaria que jo comparegui al Parlament, hem aportat tota la documentació. Estem parlant d'un cas que va ocórrer fa anys i per tant del que es tracta és que s'aclareixi", va considerar el primer secretari del PSC. Navarro va afegir que "no té cap importància que jo o algun membre del PSC comparegui al Parlament, i he de recordar que el Parlament ha d'investigar les actuacions del Govern".

Navarro va demanar que la Justícia "sigui ràpida perquè volem que es trobin els culpables d'aquest cas i es deixi de parlar de persones innocents, per això volem que quan es trobi als autèntics culpables, se'ls castigui de manera ?exem?plar".

Respecte a les acusacions del PP cap als socialistes sobre aquest cas, Navarro va manifestar: "comprenc aquesta reacció del PP, un partit que està ofegat per la seva incapacitat d'afrontar la crisi econòmica i per un senyor que es diu Bárcenas que sembla que té molta informació sobre persones del Govern i el mateix president, per tant el que ha de fer Rajoy és sortir i donar explicacions i no darrere una pantalla de plasma".

Precisament el divendres, el Partit Popular català va instar el PSC, CiU i ERC a votar a favor que es creï una comissió d'investigació sobre espionatge al Parlament de Catalunya. El portaveu del PPC, Enric Millo, va recordar que els tres partits van votar-hi en contra la primera vegada que els populars ho van demanar i espera que aquesta vegada facilitin que un cas "greu" arribi al Parlament. "Que hi votin a favor si no tenen res a amagar", va afirmar Millo, que ja va avançar que el PPC demanarà la dimissió de qualsevol polític que hagi encarregat espiar algú o que hagi encobert els responsables. Millo va voler deixar clar que per al PPC és "impossible" que la gerent del PSC, Lluïsa Bruguer, imputada pel cas Método 3 actués "pel seu compte" i sense seguir ordres de responsables polítics. Per això, demana a Pere Navarro "que deixi d'amagar-se darrere la presumpció d'innocència i doni la cara" donant totes les explicacions que siguin necessàries sobre fins a quin punt el partit socialista està darrere de casos d'espionatge i, concretament, de la gravació de la conversa privada d'Alicia Sánchez-Camacho al restaurant 'la Camarga'.

Per la seva part, el coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, es va dirigir als "milers i milers de socialistes honestos" perquè donin "un pas endavant" a favor de la justícia social, el dret a decidir i contra la corrupció, en una situació en què "la democràcia està en joc".Va avisar que aquest pas endavant no es podrà fer "ni del braç del PP ni de CiU", però tampoc del PSOE, sinó que "cal fer sumant".

Herrera va llançar també un missatge d'unió de les esquerres i es va dirigir al PSC, ERC i la CUP per reclamar-los que el pròxim 31 de juliol, quan Artur Mas comparegui al Parlament per donar explicacions sobre el cas Palau, es formi "un front comú per demanar els protagonistes de la corrupció en majúscules totes les explicacions i responsabilitats". "Que ningú no accepti el joc d'intercanviar el dret a dir, ni els llocs en la Sindicatura (de Comptes) a canvi de silenci", va reclamar Herrera.

Durant la seva intervenció, Joan Herrera també va demanar un front comú a les esquerres per garantir la recuperació de la titularitat pública de les polítiques de l'aigua amb l'empresa ATLL i amb la societat mixta que s'ha creat a l'Àrea Metropolitana.