La diputada socialista Carme Chacón va retreure ahir al destituït director adjunt de "Marca España", Juan Carlos Gafo, que "regali triomfs" als "fanatismes" amb el tuit despectiu contra els catalans que Gafo va enviar després de la xiulada a l'himne espanyol durant els Mundials de Natació que se celebren actualment a la ciutat de Barcelona.

L'excàrrec de "Marca España" va enviar un tuit amb el text "Catalans de merda, no es mereixen res". Després d'aquesta piulada, el ministre d'Afers Estrangers, José Manuel García-Margallo, va decidir destituir Gafo del seu càrrec a la institució, malgrat que el diplomàtic ja s'havia disculpat a través de la Xarxa.

Chacón va aprofitar el comentari despectiu de Gafo per replicar-lo mitjançant un tuit publicat durant la nit de dissabte a diumenge: "La catalana, una societat molt plural, espera les teves disculpes. Els fanatismes no es mereixen un sol triomf i tu, amb el teu error, els hi vas regalar".

Per la seva banda, el president de Ciutadans, Albert Rivera, també es va pronunciar a través de la xarxa social sobre aquest mateix tema. En aquest sentit, el polític va destacar en el seu compte de Twitter que García-Margallo "fa bé cessant Gafo" perquè "no necessitem mal educats que xiulin himnes ni mal educats que ocupin càrrecs a Marca España".

El portaveu del PSC, Jaume Collboni, li va escriure que "no esperem les teves disculpes, sinó la teva dimissió o destitució com a director adjunt de la Marca España".

Pels voltants de les deu del vespre del passat dissabte, Gafo va emetre un últim missatge al seu compte de Twitter: "Va ser un error i demano perdó per les meves afirmacions. Deixaré Marca Espanya. Els que em coneixen saben que no penso així".