El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, va reiterar a través d'una entrevista al canal 3/24 el rebuig d'Unió Democràtica de Catalunya a una hipotètica declaració unilateral d'independència, i es va mostrar partidari de cremar totes les etapes" en el procés del dret a decidir, per poder celebrar una consulta amb empara legal.

D'altra banda, també es va referir al PSC, a qui va convidar una altra vegada a participar més del "trajecte" cap al dret a decidir.

Durant l'entrevista, el conseller també va criticar el president espanyol, Mariano Rajoy, per no haver donat explicacions, encara, de les últimes novetats del cas Bárcenas. "Ha perdut l'oportunitat de donar la cara al Congrés", va dir.

Finalment, Espadaler també va parlar sobre el cas d'Ester Quintana, i va voler aclarir que els mossos antiavalots sancionats per amagar informació han estat apartats de les tasques d'ordre públic, però no del cos policial. En aquest sentit, va subratllar que la confiança en el director general de la Policia, Manel Prat, "roman intacta".