CDC va llançar ahir una Convenció per debatre el model d'Estat propi en una fase més per ampliar majories a favor del seu projecte sobiranista, amb la previsió de tenir la pregunta i la data de la consulta d'autodeterminació al desembre i intentar celebrar-la en el segon semestre de 2014.

Aquest és el calendari que va dibuixar el secretari d'Organització de CDC, Josep Rull,a més de donar a conèixer els continguts de la Convenció Nacional "Compromesos amb els personis!" (Compromesos amb les persones!), en la què els nacionalistes treballaran propostes sobre el model d'Estat per a Catalunya que hauran d'estar finalitzades durant el primer semestre de 2014.

Rull va presentar aquesta Convenció com un estadi més en el projecte de CDC d'"ampliar majories" favorables al dret a decidir i de l'Estat propi, després de culminar aquest mes de juliol la campanya de divulgació del projecte sobiranista batejada com "Què està passant a Catalunya?", amb un cost d'uns 3.000 euros.

Per aquesta raó, Rull va defensar que caldria un any més de treballs per ampliar les majories sobiranistes i perquè el Govern vagi preparant les conegudes "estructures d'Estat" abans de celebrar la consulta, el segon semestre del 2014. "El segon semestre compliríem amb l'acord" entre CiU i ERC per celebrar la consulta el 2014, va admetre Rull, qui, no obstant això, no va tancar la porta a què es puguin escurçar o allargar terminis i va subratllar que, en tot cas, la data caldrà pactar-la amb altres formacions polítiques favorables a la consulta.

Sí que va estar més concret en fixar al terme del present any el termini per decidir la data i la pregunta de la consulta, quelcom que s'hauria de fixar en el marc del Parlament i amb l'acord d'altres formacions polítiques. Una d'aquestes, ERC, va avisar Artur Mas que s'està acostant el final de termini (31 de juliol) per demanar formalment a Mariano Rajoy poder celebrar la consulta sobiranista.