Protecció Civil de la Generalitat manté la prealerta del Pla Especial d'Emergències per Inundacions a Catalunya (Inuncat) davant el risc de pluges intenses per a aquesta tarda a totes les comarques de Lleida, de la Catalunya Central, a les Terres de l'Ebre i a la Conca de Barberà, el Priorat i l'Alt i el Baix Camp. En aquests casos, es podrà superar el llindar dels vint litres per metre quadrat en mitja hora entre les dues del migdia i les vuit del vespre. Les zones amb més risc, però, es concentren al Pirineu i al PrePirineu.

A més, es preveu que l'episodi de pluja s'allargui més enllà de els vuit del vespre i que entre aquesta hora i les dues de la matinada també es pugui superar aquest llindar al terç nord de Catalunya, en concret a les comarques de l'Alt Pirineu i l'Aran, Girona i nord de la Catalunya Central (Solsonès, Berguedà i Osona).

Per aquest motiu, Protecció Civil recomana que la ciutadania prengui les mesures d'autoprotecció necessàries en funció de la situació meteorològica i adapti les seves activitats de lleure i professionals. Entre d'altres, es recomana no acostar-se a les lleres, rius i guals en els moments de tempesta ni travessar-los. Si les tempestes van acompanyades d'aparell elèctric, cal evitar situar-se sota els arbres o torres elèctriques. Als àmbits urbans cal mantenir nets els embornals, les terrasses i patis i els accessos als baixos per evitar l'acumulació d'aigua, sobretot si habitualment es produeix aquesta afectació.