Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil van detenir el passat dia 11 a l'aeroport del Prat un presumpte narcotraficant d'origen colombià que era buscat per la policia dels Estats Units des de l'any 2007.

Segons va informar ahir la policia catalana, les autoritats dels EUA buscaven l'ara detingut per pertànyer a una organització criminal que introduïa importants quantitats de cocaïna en aquest país.

Concretament, s'estima que hauria introduït més de 100 quilos de cocaïna i hauria propiciat el blanqueig dels diners obtinguts amb la droga.

El detingut, la identitat del qual no es facilita, vivia de forma il·legal a Espanya i usava documentació falsificada, que va intentar usar en el moment de la detenció, van indicar les mateixes fonts. El presumpte narcotraficant va passar a disposició del Jutjat Central d'Instrucció número 6 de l'Audiència Nacional, per l'inici dels tràmits d'extradició als Estats Units.

L'operació va ser portada a terme per agents de l'Equip de Contra el Crim Organitzat (ECO) de la Unitat Central Operativa de la ?Guàrdia Civil, amb seu a Catalunya, i de la Unitat Central d'Associacions Il·lícites de l'Àrea Central de Crim Organitzat dels Mossos d'Esquadra.