El primer secretari del PSC, Pere Navarro, va avançar ahir que el seu partit proposarà en el ple sobre la joventut que els joves puguin votar als 16 anys en les eleccions com a forma de "regeneració" i de "qualitat democràtica". També, que els Pressupostos incloguin una partida de 300 milions d'euros per emprendre les mesures que s'aprovin i, d'aquesta manera, que les resolucions aprovades no quedin "només en paraules".

Navarro va explicar algunes de les propostes que la seva formació portarà al ple monogràfic sobre la joventut que arrenca avui al Parlament i conclourà el dijous 25 amb l'aprovació de resolucions.

Navarro va informar, a més, que presentaran algunes propostes relacionades amb l'habitatge, així com altres de l'àmbit universitari, davant l'increment de les taxes universitàries i la reducció del nombre de beques.

El dirigent del PSC, durant la seva compareixença, va aportar algunes xifres com ara que el 52% dels joves catalans està a l'atur. També va denunciar la precarietat laboral i va criticar el Govern "pel que ha fet malament i, especialment, pel que no ha fet" en matèria de joventut.