La gerent del PSC, Lluïsa Bruguer, va assegurar ahir davant la jutge que el seu partit ni va encarregar ni va pagar a l'agència de detectius Método 3 perquè gravés la conversa que la líder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, va mantenir al restaurant La Camarga de Barcelona amb una examant de Jordi Pujol Ferrusola.

Segons fonts judicials, Bruguer, que va comparèixer com imputada durant uns vint minuts davant la titular del jutjat d'instrucció número 14 de Barcelona, que investiga una suposada trama d'espionatge polític a Catalunya, ha admès que el PSC va contractar diversos serveis de seguretat interna a Método 3, però va negar que li encarreguessin ni que li paguessin per gravar la conversa de La Camarga.

Davant la jutge també va testificar com imputada la detectiu i exdirectora de seguretat de Método 3 Elisenda Villena, germana de l'assessora jurídica dels socialistes catalans Anna Villena, que va assegurar que no va rebre cap encàrrec per espiar Sánchez-Camacho, segons les mateixes fonts.

La gerent del PSC va arribar als jutjats sense la companyia de cap responsable del partit, ja que ella mateixa va demanar que cap dirigent l'acompanyés per evitar muntar un espectacle mediàtic a les portes dels jutjats, i va sortir per una porta del darrere, esquivant els periodistes.

Per ordre judicial, la Policia Nacional va irrompre divendres passat dia 19 a la seu del PSC, al carrer Nicaragua de Barcelona, on van lliurar l'acte d'imputació a Bruguer i li van confiscar l'ordinador per buscar proves que el partit va encarregar la gravació de la conversa entre Alícia Sánchez-Camacho i Victòria Álvarez, examant de Jordi Pujol Ferrusola.

Segons les mateixes fonts, Bruguer va sostenir durant l'interrogatori, a preguntes de la jutge i del fiscal, que ella, com a gerent, és la responsable de donar el vist-i-plau a totes les factures el partit, pel que va assegurar que no li consta que hi hagi hagut cap encàrrec per espiar Camacho ni que s'emetés cap factura vinculada a aquest fet concret.

Durant l'interrogatori, Bruguer va assenyalar que el seu nomenament com a gerent correspon a l'executiva del partit i que el seu responsable polític directe és el secretari d'organització -actualment Esteve Terrades-, pel que quan al juliol de 2010 es va gravar la conversa estava sota la tutela de José Zaragoza.

Bruguer va admetre en qualsevol cas que el PSC sí que va contractar Método 3 perquè portés a terme treballs de seguretat interna en el partit, com ja va sostenir fa mesos el propi Zaragoza, després que diverses informacions periodístiques van apuntar que va ser ell qui va encarregar espiar Camacho, extrem que l'exdirigent dels socialistes catalans sempre ha negat.

La gestora del PSC també va demanar al jutjat que li tornin com més aviat millor l'ordinador que li va confiscar la policia divendres passat, ja que el necessita per poder seguir portant a terme les seves funcions, com el pagament de les nòmines als treballadors del partit.

Bruguer va reconèixer a més que té una relació fluida amb l'exdirectora de seguretat de Método 3 Elisenda Villena, pel seu vincle personal amb l'assessora jurídica dels socialistes, Anna Villena.