Un jutjat civil de Barcelona ha admès una denúncia de la portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), Ada Colau, contra la delegada del Govern a Madrid, Cristina Cifuentes, per acusar-la de recolzar grups pròxims a ETA.

Colau va explicar que la denúncia s'ha presentat per injúries, arran de les "barbaritats" que, al seu parer, va dir Cifuentes sobre la seva persona i que li van comportar fins i tot amenaces de mort a ella i a la seva família.

Cifuentes va afirmar el mes de març passat, en una entrevista amb Ràdio Nacional, que "la senyora Ada Colau (portaveu de PAH) i altres persones de la plataforma han manifestat el seu suport a Bildu i Sortu i aquests grups, a la meva manera de veure i de molts espanyols, tenen molt a veure amb ETA". La delegada del Govern a Madrid criticava així els denominats escraches, formes de protesta davant els habitatges privades de determinats responsables polítics del Govern i del PP.

Colau es va mostrar ahir satisfeta per l'admissió de la seva demanda contra Cifuentes, "que haurà -va dir- de donar explicacions en un judici sobre el seu comportament profundament antidemocràtic".