L'exdirector de l'Institut Català de la Salut (ICS) Josep Prat, imputat per prevaricació i malversació pel sobrecost i l'adjudicació a dit de les obres d'Hospital de Sant Pau, va al·legar ahir que no va gestionar diners públics al centre i que els informes avalaven que no es convoqués concurs.

Prat va comparèixer com a imputat davant el titular del jutjat d'instrucció número 22 de Barcelona, que investiga l'encariment de 38,5 milions d'euros i l'adjudicació directa per valor de 105 milions d'euros a les obres del nou Hospital de Sant Pau, en les que dos de les seves quatre fases es van adjudicar sense concurs públic.

En la seva declaració, Prat va al·legar que en la primera reunió a la qual va assistir com a membre del Patronat de la Fundació de l'Hospital -al qual va accedir en l'any 2000 en representació de la Generalitat- es va acordar adjudicar la segona fase de les obres sense concurs públic i que no s'hi va oposar perquè hi havia informes interns que avalaven aquesta pràctica, argumentant que el centre no rebia fons públics.

Segons les mateixes fonts, una de les principals línies de defensa esgrimides per Prat s'ha centrat en que en la seva etapa en el Patronat no va gestionar ni un euro públic, perquè va abandonar el càrrec en la primera setmana de 2003 i no va ser fins a mesos després que la Generalitat va signar un crèdit sindicat per sufragar les obres, en virtut d'un acord assolit el 1990.

La Generalitat va subscriure el 1990 un acord amb el Patronat pel qual es comprometia a finançar les obres de reforma de l'Hospital, a canvi de poder entrar en el Patronat per controlar el procés.

Davant del jutge també va compaarèixer ahir l'exgerent de l'Hospital i exdirector de l'Incasòl Josep Antoni Grau Reinés, que també ha justificat que les obres s'encarreguessin a dit perquè havia informes jurídics interns que acreditaven aquest sistema.