El rector de la parròquia de Sant Bernat Calbó de Poblenou, Francesc Romeu, que va aixoplugar a la seva església mig centenar d'immigrants subsaharians desallotjats d'una nau industrial, va afirmar que els ha acollit "per dignitat" i va recordar que el papa Francesc "està demanant gestos".

Romeu va assegurar que si el Papa vingués a Barcelona aniria a la seva parròquia a veure els immigrants, tal com va fer amb les faveles a Rio de Janeiro.

"O ens posem a fer gestos com demana el papa Francesc, o ens equivocarem", explicava Romeu, que és rector de tres parròquies del Poblenou i que ha rebut el suport i la felicitació per acollir els immigrants del provincial dels franciscans de Catalunya, Josep Gendrau.

"Ho hem fet perquè ens toca", va explicar Francesc Romeu, que recordava: "el Poblenou és el barri on tenim les naus industrials ocupades i no podem ignorar aquesta realitat. A més, entre la població hi ha una consciència molt estesa i clara que no són xusma, són veïns del barri".

"La comunitat veu que són persones vulnerables, que viuen entre nosaltres. Gent que treballa en el que pot, que vol guanyar-se la vida, que són agraïts quan els dónes alguna cosa perquè la ven?guin al drapaire", agregava. També va reconèixer que "hi ha un sector que no ho veu tan clar. Quan els desallotjaven també hi havia gent que els insultava".