Comença a entrar en fase de control l'incendi de Vallirana (Baix Llobregat) que ha cremat finalment 88 hectàrees, segons ha explicat als mitjans de comunicació el cap de l'Escola de Bombers de Catalunya, Josep Maria Juncosa. Ha assegurat que el foc està en una "fase molt positiva" i "bastant tranquil i estabilitzat". Ha indicat que està especialment controlat el flanc esquerre, on es van originar les flames i on es troben les urbanitzacions, mentre que queden alguns punts "crítics" al flanc dret. Per això, els esforços dels bombers se centren ara en aquests punts i és on s'està insistint tant amb 40 autobombes terrestres com amb els mitjans aeris que treballen des d'aquest matí.

Juncosa ha proporcionat la darrera informació des del centre de comandament, instal·lat al camp de futbol municipal. Segons ha explicat, les tasques d'extinció evolucionen positivament i l'incendi està entrant "en fase de control". Ha detallat que on encara queden punts complicats és el flanc dret del foc. "És on hem d'insistir tant amb mitjans terrestes, amb les més de 40 autobombes que tenim resituant-se per apropar.se als punts delicats, com amb els mitjans aeris, que també estan remullant els punts més crítics", ha declarat.

Ha explicat també que la previsió meteorològica indica que fins a primera hora de la tarda el temps es mantindrà tranquil, tot i amb augment de les temperatures, i a partir de les 16 o 17 hores està previst que entrin vent de sud i sud-oest i marinades que afavoriran les tasques d'extinció.

D'altra banda, ha reiterat que amb la informació de que disposen no tenen constància de cap habitatge cremat però si que ha dit que s'han vist afectats jardins i zones perimetrals.