L'incendi declarat ahir a la tarda en un paratge pròxim a una urbanització de Vallirana (Baix Llobregat) ha arrasat un centenar d'hectàrees de vegetació forestal i ha obligat a desallotjar uns 150 veïns, segons han informat els Bombers de la Generalitat.

Prop de 80 dotacions dels bombers treballaven en l'extinció del foc, que es va iniciar poc abans de les 19.00 hores en un barranc situat a la muntanya Sant Silvestre de Vallirana, i els mitjans aeris van haver de retirar-se una vegada es va fer fosc.

En declaracions a la premsa des del centre de coordinació que els Bombers van muntar al camp de futbol de Vallirana, el director general d'Emergències, Ramon Parés, va afirmar que el foc va arribar a quatre habitatges de la urbanització Vallirana Parc, encara que les flames només van afectar els jardins de dues d'aquestes cases.

Parés va explicar que la prioritat per als Bombers va ser protegir les persones i es va mostrar confiat que el descens de les temperatures i l'augment de la humitat amb la nit ajudaria a les tasques d'extinció del foc.

De moment, l'incendi ha arrasat un centenar d'hectàrees de vegetació forestal i ha obligat a desallotjar a 150 persones de la urbanització Vallirana Parc, que han estat evacuades temporalment a dues escoles del municipi, mentre que la resta de veïns han estat comminats a confinar-se a casa seva.

Els esforços dels Bombers de la Generalitat s'estan centrant ara a la cua de l'incendi, el més pròxim a les urbanitzacions, per intentar impedir que les flames, que avancen cap al municipi de Torrelles de Foix (Alt Penedès), arribin a nuclis habitats.

El foc es va iniciar en un paratge pròxim a un restaurant i pròxim a les urbanitzacions Can Bugunyà i Vallirana Parc, en les quals viuen entre 1.500 i 2.000 persones, segons fonts municipals.

L'incendi de Vallirana ha obligat a activar la fase d'alerta del pla especial d'emergències per incendis forestals Infocat, que ahir al matí la Generalitat mantenia en fase de pre-alerta pel risc de focs.