Un home de 48 anys va morir diumenge a la tarda ofegat a la platja del Prat de Llobregat (Baix Llobregat), on onejava la bandera vermella pel fort onatge, segons va informar ahir la Direcció General de Protecció Civil de Catalunya.

El succés va ocórrer cap a les set de la tarda, quan el telèfon d'emergències 112 va rebre diverses trucades alertant que un grup de banyistes no podia sortir de l'aigua per la mala mar i el fort onatge, que els arrossegava mar endins. Es tracta del desè banyista que mor aquest estiu ofegat a les platges catalanes, sense comptar el nen que va morir també ofegat al riu d'Aro ni els diversos submarinistes accidentats que també han perdut la vida aquest any al litoral català.

També hi ha casos de victòries. El servei de salvament i socorrisme de platja de Cunit van salvar diumenge al matí un home d'edat avançada que es trobava amb dificultats per sortir de l'aigua.

Personal voluntari de Protecció civil i del servei de socorrisme es trobaven col·laborant en l'esdeveniment de l'Aquatló quan van ser alertats per banyistes. L'home va poder ser tret de l'aigua i se li van practicar els primers auxilis, després va ser portat a l'UCI, tot i que ja estava en millor estat.