La Generalitat ha decidit suspendre, durant dos mesos i de manera transitòria, noves entrades de beneficiaris de prestacions econòmiques per pagar places de residències geriàtriques, previstes a la Llei de Dependència, a causa de la precarietat de les seves finances.

El Departament de Benestar Social i Família ha culpat directament d'aquesta decisió "els incompliments de l'Estat en el finançament de la Llei de la Dependència" i ha assegurat que la mesura no afectarà les prestacions residencials que ja s'estan pagant.

Fonts de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (ICASS) van assegurar que és una "mesura transitòria extraordinària" i que consistirà en el fet que durant els mesos d'agost i setembre no es realitzaran nous PIA (Programes Individuals d'Atenció) de prestació econòmica vinculada al servei d'atenció residencial, així com l'ingrés associat a places de prestació vinculada.

Aquesta prestació és l'ajuda econòmica establerta a la llei de Dependència que es concedeix per pagar una plaça privada de residència quan no hi ha places en els geriàtrics públics.

El Departament de Benestar Social va recordar que "el deficient finançament per part de l'administració de l'Estat ha provocat que la Generalitat hagi de fer front en gran part als recursos necessaris per aplicar la llei".