Una fallada en el sistema de comunicacions del centre de Control de Trànsit Centralitzat de Barcelona ha obligat a Adif a detenir la circulació de trens en gairebé tota la línia fèrria de Catalunya, cosa que ha afectat un centenar de combois, amb l'objectiu de garantir la seguretat.

Segons ha informat Adif en un comunicat, la incidència s'ha detectat a les 16.56 hores en els equips de comunicacions del control de trànsit centralitzat i ha afectat dispositius essencials, com els sistemes de gestió i regulació de trànsit i els equips de comunicació amb els trens.

Per garantir la seguretat del trànsit ferroviari, ha explicat Adif, s'ha ordenat de forma immediata detenir tota la circulació de trens fins que s'ha solucionat la incidència en els sistemes avariats.

Adif ha obert una investigació per descobrir les causa de l'avaria, que segons Renfe ha afectat a un centenar de trens, tant de rodalies, com de llarg recorregut, a l'excepció de l'AVE.

L'avaria ha afectat gairebé tota la xarxa ferroviària catalana, la que depèn del centre de control de Barcelona, encara que els trens han seguit funcionant en algunes zones de la província de Tarragona i de Lleida que són gestionades des de les estacions de València i Saragossa, respectivament.