Els Mossos d'Esquadra han desarticulat un grup que havia estafat prop de 100.000 euros en centres comercials del Tarragonès, Baix Camp, Baix Llobregat i Barcelonès. En total s'han detingut 12 persones, dues de les quals -els cervells de la banda- han ingressat a presó. En un segon escalafó hi havia dos individus que captaven persones amb pocs o nuls recursos econòmics per tal de realitzar compres a crèdit a través de les entitats financeres dels establiments. Els facilitaven nòmines falses, els acompanyaven a realitzar les compres, demanaven poder fer els pagaments per terminis i, posteriorment, revenien els productes -principalment d'electrònica o telefonia- per sota del preu de mercat.

En total, s'han vist afectades set cadenes comercials i vuit empreses financeres.

Després de passar a disposició judicial, els dos cervells de la banda van ingressar a presó, mentre que la resta han quedat en llibertat amb càrrecs. Els Mossos no descarten noves detencions i la investigació continua oberta, davant la possibilitat que apareguin nous casos.

El cap de l'ABP del Tarragonès, Jaume Morón, ha afirmat que han pogut aturar l'activitat de l'organització "de forma incipient". L'intendent ha insistit que, donada la sistemàtica emprada per la banda, amb elevades mesures de garantia i seguretat, les estafes es podrien haver multiplicat de no haver actuat a temps.