Protecció Civil ha activat l'alerta del Pla Especial d'Emergències per Inundacions a Catalunya Inuncat per pluges intenses a partir d'aquesta tarda a gran part del país i també pel mal estat de la mar aquest dijous. Segons Servei Meteorològic de Catalunya, es preveu que pugui ploure amb intensitat a partir d'aquesta tarda i durant la propera nit de manera generalitzada a tot el país. A partir de la tarda les pluges afectaran la meitat nord de Catalunya i també les Terres de l'Ebre. Al vespre les precipitacions s'estendran a part de la Catalunya Central, Pirineu oriental i en gairebé tot el litoral i prelitoral català, on les pluges podran ser molt intenses de cara a la matinada.

Les precipitacions aniran acompanyades de tempesta i localment de calamarsa o pedra, també es poden produir ratxes fortes de vent. Per aquest motiu, Protecció Civil demana que s'extremin les precaucions a les activitats de lleure i pública concurrència a l'aire lliure durant aquesta tarda i nit, sobretot a les comarques del litoral i prelitoral i a totes les zones properes a lleres dels rius i rieres.

D'altra banda, també per aquest dijous es preveu mar de fons del nord a les comarques de l'Alt Empordà i Baix Empordà, amb onades que poden superar els 2,5 metres.

Protecció Civil ha avisat els municipis afectats per la situació de risc i informarà les activitats com acampades, colònies i travesses de l'evolució de la previsió.