La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha denunciat que els empleats públics dependents de la Generalitat i els seus organismes públics han patit una reducció salarial del 9% en l'últim any i que l'administració catalana ha acomiadat més de 12.000 interins en aquest període.

Segons CSIF, el total de 159.022 empleats públics que depenen directament de la Generalitat i dels seus organismes públics han patit una reducció de les seves retribucions del 9 % en l'últim any, davant del 7,5 % de la mitjana de tot Espanya, entre altres motius per la retirada d'una paga extra el 2012, el 2013 i "molt probablement l'any vinent".

A més, la CSIF denuncia que la Generalitat ha acomiadat més de 12.000 interins en l'últim any i ha retallat un 15 % les retribucions i en les hores de treball als 15.000 interins que encara segueixen treballant.

CSIF considera que els ciutadans de Catalunya pateixen les conseqüències de la crisi econòmica en doble mesura, ja que a les retallades aplicades pel Govern se sumen les empreses per la Generalitat.

Per al sindicat, les retallades i el deteriorament en la qualitat dels serveis s'estenen a tots els sectors, pel que demana que es garanteixi la qualitat dels serveis públics.

El passat juliol, la vicepresidenta del Govern i consellera de Governació, Joana Ortega, va afirmar a la Comissió d'Afers Institucionals del Parlament que el Pla d'Ocupació de 2012-2014 ha permès mantenir fins a 24.000 llocs de treball a la Generalitat. El col·lectiu afectat per aquestes mesure és de 20.374 persones, la majoria de les quals ha reduït la seva jornada laboral per evitar acomiadaments, va afirmar la vicepresidenta. En aquest sentit, va agrair "l'esforç dels servidors públics" i va assegurar que gràcies al Pla d'Ocupació s'evitaran també "futurs acomiadaments".

Ortega va presentar les conclusions de la diagnosi sobre la funció pública elaborat pel departament de Governació, de la qual va remarcar el seu carácter de "variabilitat" per la situació de crisi actual. Segons la vicepresidenta, de l'estudi es desprèn la necessitat d'adaptar l'administració pública a la societat actual, i incorporar la "flexibilitat" en la gestió dels recursos humans de la funció pública.

Una de les mesures anunciades per la vicepresidenta, és la reordenació del personal "d'acord amb les necessitats departamentals". Ortega va explicar que el trasllat de personal es farà sota criteris "de proximitat geogràfica", la "voluntarietat" i criteris "d'interès general", tal i com ja havia anunciat a l'inici del pla.