El Tribunal General de Justícia de la Unió Europea (TJUE) va desestimar ahir un recurs interposat per Espanya a la decisió de la Comissió Europea de declarar indegudes ajudes concedides a projectes de gestió de residus atorgades per la Generalitat de Catalunya per més de sis milions d'euros.

L'import a tornar per part de les autoritats espanyoles és una ajuda total de 6.814.435 euros concedida entre 2002 i 2004 procedent del Fons europeu de Cohesió a vuit projectes de gestió de residus i tractament d'aigües en el territori català.

Els jutges han coincidit amb el punt de vista de la CE, que ja el 2006 va considerar que l'import va ser "indegudament declarat" i que per tant havia de restituir-se per les autoritats espanyoles.

El primer dels projectes afectats és l'ampliació de la depuradora del Besòs, a efectes d'un tractament biològic secundari de les aigües residuals i d'un tractament dels fangs provinents de l'àrea de Barcelona per part de la depuradora del Baix Llobregat S.A. Els altres set projectes afectats es van gestionar per l'Agència Catalana de la Aigua i per l'Agència de Residus de Catalunya.