El PSC proposarà en el pròxim debat de política general del Parlament "blindar" la paga extra de Nadal dels funcionaris perquè el govern de la Generalitat no pugui retallar-la. Segons va indicar en una roda de premsa el portaveu adjunt del grup del PSC, Jaume Collboni, el seu grup presentarà una proposta de resolució en el ple del debat de política general que tindrà lloc la setmana que ve. En aquesta proposta de resolució, s'insta el Govern a que mantingui la paga extra dels funcionaris, en comptes de retallar-la com dimecres va dir que podria passar el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell.

"Esperem que si el Govern perd aquesta votació no inclogui la retallada de les pagues dels funcionaris en els Pressupostos de 2014", va afegir Collboni, que va tornar a denunciar "l'anomalia des del punt de vista democràtic que s'estiguin prenent decisions sense haver aprovat els comptes". "Es troba el debat al Parlament, en una barreja d'inacció i de presa de decisions per la porta de darrere i sense respectar les vies de negociació amb els representants dels treballadors públics", va assenyalar.

Els socialistes intentaran consensuar la proposta amb la resta de grups de l'oposició, tot i que la balança l'acabarà decantant ERC. Collboni també va denunciar la "desorientació" del Govern, en bona part causada per l'absència de pressupostos d'aquest any. El portaveu socialista va afirmar que l'executiu ja preparava aquesta nova retallada de sou als empleats públics des de feia molts mesos i va recordar que no s'havia sotmès mai a debat pressupostari, perquè ni les retallades del 2012 ni tampoc les del 2013 havien estat negociades al Parlament. L'absència de pressupostos és un dels principals arguments que fa servir el PSC per acusar el Govern de "desorientació".

Més propostes

Evitar que es retalli una paga dels treballadors públics el 2014 també serà una de les propostes destacades que presentarà ICV-EUiA en el Debat de Política General que s'inicia el proper 25 de setembre. Des d'ICV-EUiA es critica especialment que, per tercer any consecutiu, l'executiu faci pagar la crisi als treballadors públics i que plantegi aquest tipus de qüestions "sense haver presentat els pressupostos".