L'arribada d'una pertorbació aquest dijous deixarà el primer temporal de la tardor a Catalunya. Segons ha informat el Servei Meteorològic de Catalunya, demà i divendres es preveuen precipitacions que afectaran de manera dispersa qualsevol punt del país, tot i que amb més probabilitat el terç oest i nord, on puntualment es podrien acumular 100 litres. A partir de mitja tarda, les pluges més importants es focalitzaran al vessant sud del Pirineu i Prepirineu Occidental i a les zones de muntanya del quadrant nord-est.

Durant la matinada de divendres les precipitacions minvaran en general, tot i que al llarg del matí es reactivaran a causa de l'arribada del gruix de la pertorbació, que escombrarà Catalunya de sud-oest a nord-est.

Les quantitats acumulades durant els dos dies tindran una distribució molt irregular. Es podran enregistrar valors de més de 50 litres a qualsevol punt, especialment al vessant sud del Pirineu i Prepirineu Occidental i a l'extrem nord-est, on en alguns indrets es podrien superar fins i tot els 100 litres. A banda, les precipitacions podran ser d'intensitat forta, deixant més de 20 litres en 30 minuts, i anar localment acompanyades de tempesta i de fortes ratxes de vent.

A partir de divendres a mitja tarda les precipitacions minvaran fins a desaparèixer. Durant el cap de setmana la situació millorarà, tot i que no farà net i s'esperen ruixats dispersos sobretot a punts de la meitat est de Catalunya i a la resta del litoral i Prelitoral.

La temperatura anirà baixant progressivament, i la davallada es notarà sobretot de cara al cap de setmana, quan s'assoliran valors més habituals per l'època de l'any.

El vent bufarà moderat amb cops forts de component sud dijous i de component est divendres. Aquest règim de vents donarà lloc a una notable alteració de l'estat de la mar, especialment al nord de la costa on les onades podran superar els 2,5 metres d'alçada. També hi haurà molta mar de fons de l'est.

Davant aquesta predicció, el Servei Meteorològic de Catalunya ha activat avisos per intensitat de pluja, per acumulació de pluja i per estat de la mar.